Välj en sida

Det är dags att ta stora beslut: Du har bytt jobb, uppgraderat din garderob och köpt ett par förstklassiga läderskor. Du har gjort en bra investering i din förnyade stil, och du känner att du kan ta över världen. Vad kommer härnäst? Ett möjligt svar är: Börja använda skoblock för att förlänga livslängden på dina nya skor. Gör en liten ansträngning nästa lönecheck och investera i ett par bra skoblock. I det långa loppet kommer de att spara pengar till dig.

Men låt mig förklara vad skoblock är och varför ska du börja använda dem just nu.

skoblock är en produkt som är formade som en fot, och de är gjorda för att placeras inuti dina skor.

Deras främsta fördelar?

För det första kommer de att hjälpa dina skor att hålla formen och undvika att lädret skrynklas.

För det andra, efter en lång dag av promenader, kommer vissa skoblock att absorbera all fukt i skorna och bekämpa lukter.

Som du kanske vet är fukt inte bra för skor: Det kan få fodret att gå sönder, skapa hemska lukter och möjliga infektioner eller svamp. Så det bästa sättet att hålla dina skor och fötter friska är genom att använda skoblock.

Slutligen om du även tar hand om dina läderskor med en rengöringsrutin kommer skoblocken ge dig och dina skor den stabilitet som behövs för att rengöra och putsa skorna.

Vilket skoblock ska man välja?

Nu undrar du förmodligen vilka skoblock som är bäst och hur man använder dem, så låt mig hjälpa dig med detta.

Skoblock finns i olika material som plast eller trä. Skoblock i plast är billigast, och de är väldigt lätta, kanske bra för resor. Men de kommer inte att bekämpa lukter eller absorbera fukt, så de kommer bara att göra halva jobbet.

Det är därför vi rekommenderar att du använder skoblock av cederträ. Detta trä är också lätt, plus att det absorberar all fukt som kan leda till bakterie- eller svamptillväxt. Dessutom, eftersom cederträ är aromatiskt, kommer det att fräscha upp dina skor.

Att välja storlek på sina skoblock kan vara komplicerat, läs mer här: https://www.skolyx.se/content/13-att-valja-storlek-pa-sina-skoblock